JAMBO

  Elke maandag staat JAMBO op het programma in PLEIN28

 

JAMBO gaat weer van start!

Vanaf maandag 3 september gaat het nieuwe seizoen van JAMBO weer van start. JAMBO biedt een zeer gevarieerd programma. Wekelijkse worden activiteiten georganiseerd van 10.00 tot 11.30 uur in Plein28 in Hillegom. JAMBO staat voor Jongeren-Activiteiten-Met-Beperking-Of-zonder. Met ‘jongeren’ wordt er niet op een bepaalde leeftijd gedoeld, maar gaat het om ‘jong van geest’!

Bettina van Klaveren (55 jaar) is dit burgerinitiatief gestart, met groot succes. Bettina kwam door haar MS thuis te zitten, maar wilt graag sociaal en actief blijven. “Het viel mij op dat er in Hillegom nog niet veel georganiseerd werd voor mensen die relatief jong zijn en thuis zitten, terwijl ik merk dat ik niet de enige ben die behoefte heeft aan gezellig samenkomen en deelnemen aan activiteiten”, aldus Bettina. Vanuit dit idee is i.s.m. WelzijnsKompas JAMBO ontstaan.

Inmiddels zijn er 5 andere enthousiastelingen aangesloten bij JAMBO. “Het is een gemêleerde groep van jongeren tot ouderen, met en zonder beperking. Dit is ook precies de doelgroep die we willen bereiken, want JAMBO wilt niemand buitensluiten”. JAMBO is daarom een toepasselijke naam, omdat het ‘Hallo/Welkom’ betekent in het Swahili. Iedereen die houdt van gezelligheid, een ‘bakkie doen met elkaar’ en afwisselende activiteiten is welkom! De ene keer staat er een creatieve workshops op het programma, een andere keer een interessante presentaties, maar gewoon een spelletje spelen met een lekkere kop koffie of thee kan ook al heel gezellig zijn.

Aanmelden van tevoren is niet nodig, er wordt een vergoeding van €2,- gevraagd.

De activiteiten staan vermeld op de website en Facebooksite van WelzijnsKompas en op de website van Plein28.

Een goed idee? doe er iets mee!

Heb jij altijd al een idee gehad voor je buurt of voor de inwoners van Hillegom? Maar misschien wel een activiteit waar geen ruimte voor is? Wij willen het weten! Of het nu gaat om een buurtlunch of een ontmoetingsplek in jouw wijk, wij helpen je graag om jouw idee verder uit te werken en vorm te geven.

Lees meer

Agenda

19 februari 2019

Dagprogramma Senioren

19 februari 2019

Dagprogramma

19 februari 2019

Dagprogramma breien
Bekijk de gehele agenda