Feest in Hillegom - Willem Klooslaan

Zaterdag 25 augustus was een erg leuke dag voor bewoners van Willem Klooslaan in Hillegom.

Het zomerse zonnetje liet zich niet zien, maar toch ontmoetten 46 volwassenen en 15 kinderen elkaar tijdens het buurtfeest.

Drie heren uit de straat hebben dit feest geheel zelfstandig georganiseerd.

In de middag startten de kinderactiviteiten. Er stond een speurtocht op het programma die leek op een rebuswandeling. Onderweg werden meerkeuzevragen gesteld. Elk antwoord leverde een letter op en alle letters samen vormden een woord. Na de speurtocht hadden de kinderen de keuze om geschminkt te worden, een bal in de gaten van een groot opblaasdoel te schieten, mee te doen met zaklopen of basketbal of aan de slag te gaan met een kleurplaat. Aan het einde aten de kinderen samen en werden zij getrakteerd op een ijsje.

De volwassenen begeleidden de kinderactiviteiten. Na het kinderspel begon het feest voor hen; een feest met een Spaans tintje. De bbq werd opgestookt en er kwamen heerlijke schalen tapas voorbij.

De buurtbewoners hebben elkaar beter leren kennen, staken samen de handen uit de mouwen, kinderen sloten vriendschappen, er was voor ieder wat wils: daarom is het feest erg geslaagd!

 

WelzijnsKompas ondersteunde dit buurtfeest. Deze organisatie financierde het opblaasdoel en gaf de initiatiefnemers bruikbare tips voor het organiseren van een buurtfeest.

Wilt u ook iets doen om de buurt te verbeteren, te verrijken? Wilt u graag vrijwilligerswerk doen, wilt u iets betekenen voor een ander?

Neem dan contact op met Team Buurtwerk (Johanna Cloo – j.cloo@welzijnskompas.nl 06-453 415 69 / Dionne Scheepmaker d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45).

Een goed idee? doe er iets mee!

Heb jij altijd al een idee gehad voor je buurt of voor de inwoners van Hillegom? Maar misschien wel een activiteit waar geen ruimte voor is? Wij willen het weten! Of het nu gaat om een buurtlunch of een ontmoetingsplek in jouw wijk, wij helpen je graag om jouw idee verder uit te werken en vorm te geven.

Lees meer

Agenda

19 februari 2019

Dagprogramma Senioren

19 februari 2019

Dagprogramma

19 februari 2019

Dagprogramma breien
Bekijk de gehele agenda