Mantelzorger, Kanjer en vrijwilliger van het jaar - 2018

Vrijwilliger, Mantelzorger en Kanjer van het jaar 2018

Hillegom wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen. De samenleving kan niet zonder vrijwilligers en ook niet zonder mantelzorgers; zij slaan de handen uit de mouwen om iemand anders te hulp te schieten.

 

Kandidaten nodig

Heeft u wel eens gedacht om iemand die mantelzorger of vrijwilliger is aan te melden voor de onderscheiding van mantelzorger, vrijwilliger of Kanjer van het jaar?

De gemeente Hillegom, WelzijnsKompas en de Rotary Club Hillegom-Lisse werken samen om vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje te zetten tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Hillegom.

Om de onderscheidingen ‘Mantelzorger van het jaar’, ‘Vrijwilliger van het jaar’ en ‘Kanjer van het jaar’ te kunnen uitreiken, hebben wij uiteraard kandidaten nodig. Daarom vragen we u kandidaten hiervoor aan te melden.

 

Kanjer van het jaar

Met de onderscheiding ‘Kanjer van het jaar’ wordt benadrukt hoezeer wij jonge mantelzorgers en vrijwilligers (t/m 25 jaar) waarderen. Kent u een jonge vrijwilliger binnen uw verenging/organisatie of een zeer betrokken mantelzorger en is hij/zij niet ouder dan 25 jaar? Meld hem/haar dan zeker aan!

 

Waaruit bestaan de onderscheidingen?

De onderscheiding voor ‘Mantelzorger van het jaar’ en ‘Vrijwilliger van het jaar’ bestaat uit het bronzen beeld van de ‘Hillegomse Hangkous’ en de daarbij behorende gemeentelijke oorkonde.

De onderscheiding voor de ‘Kanjer van het jaar’ bestaat uit een geldprijs van €250,- en een blijk van waardering voor de kanjer zelf. Het is de bedoeling dat ‘de Kanjer’ de geldprijs besteedt aan de organisatie waar hij/zij vrijwilligerswerk verricht of het geld aan een ander goed doel schenkt.

 

Aanmelden van kandidaten

Kandidaten kunt u online aanmelden door het invullen van het nominatieformulier op de website van de gemeente Hillegom (www.hillegom.nl).

Schriftelijk aanmelden is ook mogelijk bij de informatiebalie van het gemeentehuis (Hoofdstraat 115),  bij WelzijnsKompas (Abellalaan 1) en Plein28 aan het (Henri Dunantplein 28). Op deze locaties liggen nominatieformulieren klaar om ingevuld te worden.

Het ingevulde formulier kunt u afgeven bij de informatiebalie van gemeentehuis Hillegom of toesturen naar Gemeente Hillegom (Sociaal Domein t.a.v. Saskia van Rooijen, Postbus 32, 2180 AA Hillegom).

De uiterlijke datum dat de formulieren ingeleverd kunnen worden is maandag 29 oktober 2018.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanmeldingen.

 

Wij attenderen u erop, dat kandidaten die u eerder heeft aangemeld, maar niet zijn genomineerd en nog steeds aan de criteria voldoen, weer kunt aanmelden.

We verzoeken u op het formulier duidelijk aan te geven voor welke categorie u een kandidaat aanmeldt. Wanneer u meerdere kandidaten aanmeldt, gelieve voor elke kandidaat een afzonderlijk formulier te gebruiken.

 

Doel van de onderscheidingen

Het doel van deze onderscheidingen is om erkentelijkheid en waardering te laten blijken voor de vele vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom. Hoewel de onderscheidingen persoonlijk zijn, onderstrepen zij het grote maatschappelijke belang van alle vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom.

 

Met vriendelijke groet,

Namens burgemeester en wethouders

 

Diana Stijger

Medewerker team Maatschappelijke Ontwikkeling

Een goed idee? doe er iets mee!

Heb jij altijd al een idee gehad voor je buurt of voor de inwoners van Hillegom? Maar misschien wel een activiteit waar geen ruimte voor is? Wij willen het weten! Of het nu gaat om een buurtlunch of een ontmoetingsplek in jouw wijk, wij helpen je graag om jouw idee verder uit te werken en vorm te geven.

Lees meer

Agenda

17 december 2018

Wandelgroep

17 december 2018

JAMBO

18 december 2018

Dagprogramma Senioren
Bekijk de gehele agenda