Dialoogcafé

Wat is een Dialoogcafé?

Tijdens een dialoogcafé komen mensen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Dat levert naast uitwisseling en inspiratie, vaak nieuwe initiatieven op die onderlinge binding versterken. Aan een dialoogtafel doen 8 tot 10 mensen mee en er is een gespreksbegeleider die ‘bewaakt’ dat het gesprek een dialoog blijft en geen debat wordt. Tijdens de dialoog worden de volgende stappen doorlopen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen en doen.

Tijdens het Jaar vol Ontmoeting, waarbij ontmoeting en eenzaamheid centraal staan, zullen er in Lisse en Hillegom meerdere dialoogtafels plaatsvinden. Het centrale thema van de dialoogtafels is: Elkaar zien. Wij hopen dat dit bijdraagt aan meer mooie ontmoetingen, verbintenissen én dat het taboe rondom eenzaamheid vermindert.

Dialoogcafé Jaar vol Ontmoeting

Wie:
Iedereen die met elkaar in gesprek wil gaan over onderwerpen als elkaar zien, ontmoeten, alleen zijn en verbinden.
Wat:
Een mooie, inspirerende dialoog
Waar:
Leer- en ontmoetingscentrum Plein28
Wanneer:
Elke 2e dinsdagavond van de maand van 19.30 tot 22.00 uur
Elke 4e maandagmiddag van de maand van 13.00 tot 15.30 uur 

 

 

Een goed idee? doe er iets mee!

Heb jij altijd al een idee gehad voor je buurt of voor de inwoners van Hillegom? Maar misschien wel een activiteit waar geen ruimte voor is? Wij willen het weten! Of het nu gaat om een buurtlunch of een ontmoetingsplek in jouw wijk, wij helpen je graag om jouw idee verder uit te werken en vorm te geven.

Lees meer

Agenda

20 mei 2019

Open inloop

20 mei 2019

Wandelgroep

20 mei 2019

JAMBO
Bekijk de gehele agenda