Nieuwe activiteit in Plein28: Eerste Hulp bij Naai Problemen

Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het zelf maken of repareren van kleding, is er een nieuwe activiteit in Plein28…

‘Eerste Hulp bij Naai Problemen’. Onder het toeziend oog van professionele vrijwilligers kan geleerd worden om b.v. een rits in te zetten, een broek of jurk in te korten of een simpel kledingstuk te naaien. Het is de bedoeling dat men zelf leert de naai problemen op te lossen. Het is ook mogelijk om in overleg met de vrijwilligers een naai project te starten dat meerdere weken duurt. ‘Eerste Hulp bij Naai Problemen’ is geen naailes met een programma van A tot Z, maar geeft mensen kans om kleding zelf te (leren) herstellen, of om eigen kleding te maken.

Het thema van Plein28, samen – leren – doen, staat bij deze activiteit centraal. ‘Eerste Hulp bij Naai Problemen’ is een initiatief van Maria Huibers en Soheer Soliman, vrijwilligers bij WelzijnsKompas. Ze willen bewoners van Hillegom graag met elkaar verbinden en van elkaar laten leren. Zij hopen dat deze nieuwe activiteit daaraan kan bijdragen.

Ervaring met naaien is niet nodig, maar het is wel nodig om eigen materiaal (zoals naaigerei en stof) mee te brengen. Komt u eerst een keer kijken en kennis maken? Dan hoeft u nog geen materiaal mee te nemen; wij kunnen u informeren wat u nodig heeft.

Wanneer: elke donderdagochtend 10:00 tot 11:30 uur.
Kosten: 1 euro per keer (incl. een kopje koffie of thee).
Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met Marije Pots (coördinator Plein28), m.pots@welzijnskompas.nl of 0640644805