Eerst tuinwerkdag op De Groeituin

Hillegom is een ontmoetingsplek rijker. Een inwoner van Hillegom én eigenaar van een prachtige volkstuin aan de Oude Beek in Hillegom, heeft WelzijnsKompas benaderd met de wens om haar tuin te delen met anderen. 

Deze wens sluit aan bij de behoefte van WelzijnsKompas naar een ontmoetingsplek voor mensen die graag met groen bezig zijn en zich niet aangesproken voelen door andere (bestaande) ontmoetingsmogelijkheden.

Vanuit deze wens en behoefte is De Groeituin ontstaan. De Groeituin is een plek waar je niet steeds hoeft te praten maar wel met anderen bezig bent, waar je kunt samenwerken, maar ook zelf bezig kunt zijn. Een plek voor alle inwoners van Hillegom en Lisse en waar jong en oud van elkaar kunnen leren en de kans krijgen om te groeien. Op de tuin krijgt talent de ruimte en kan je werken aan herstel en ontwikkeling, bv na een burn-out. Of gewoon lekker een uurtje met je handen in de aarde zitten. Of een kop koffie drinken in het zonnetje.

De gemeente onderschrijft het belang van dit initiatief en heeft daarom een tweede tuin op het complex ter beschikking gesteld. Een groep zeer betrokken vrijwilligers is actief om de plannen vorm te geven, met als doel de tuinen dé plek te laten zijn voor diverse inwoners, die met plezier samenwerken, en te genieten dat alles waar je aandacht aan besteedt, onder je handen groeit en bloeit. Zo is er een voorlopig tuinontwerp gemaakt, een plan van aanpak geschreven en heeft afgelopen zaterdag de eerste tuinwerkdag plaatsgevonden. Meerlanden heeft gezorgd voor de participatiebakfiets, waardoor er voldoende materiaal was om mee te werken. Ca. twintig inwoners hebben de handen uit de mouwen gestoken, waardoor de tuin(en) nu onkruidvrij zijn en we de komende maanden verder kunnen werken aan het realiseren van De Groeituin.

Wil je meer weten over de tuin, of wil je meedoen? Neem contact op met Johanna Cloo, Coördinator buurtgericht werken. Telefonisch via: 0252-757100 of 06-45341569 of per mail via: j.cloo@welzijnskompas.nl.