Besloten groepsactiviteiten

Tijdens de persconferentie van 3 november j.l. kondigde premier Rutte, onder andere, de sluiting aan van alle publiek toegankelijke locaties. Ook buurthuizen werden hierbij genoemd.

Na navraag bij koepelorganisatie Sociaal Werk Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, blijkt dat besloten en georganiseerde dagbesteding voor (kwetsbare) groepen een uitzondering vormen op die sluitingsmaatregel. Geldende voorwaarden: besloten groepen, aanmelden en registreren, voldoende afstand mogelijk, navolgen van alle richtlijnen van het RIVM.

In overleg met de gemeente hebben we daarom besloten dat de groepsactiviteiten in Plein28 kunnen doorgaan. Voor open inloop zijn Plein28 en andere locaties van WelzijnsKompas gesloten. Bijeenkomsten als ‘samen gezond’ en ‘rouw in tijden van corona’ kunnen doorgang vinden, ook deze activiteiten voldoen aan de genoemde voorwaarden.

De maximale groepsgrootte per activiteit is 8 personen, inclusief begeleiding.

We kunnen dit alleen blijven doen als iedereen zich aan de maatregelen houdt.
Alleen zo houden we het veilig open.

Voor meer informatie en/of vragen kan contact worden opgenomen met WelzijnsKompas 0252-757100, bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Geplaatst: 5 november 2020