Zelf je fiets leren onderhouden

Als vervoersmiddel is de fiets een begrip in onze Nederlandse samenleving, er zijn meer fietsen dan inwoners in ons kleine land. Voor velen is, zeker in deze coronatijd, de fiets het aangewezen vervoersmiddel. Op vrijdag 4 december van
13.00–16.00 uur start het Ambachtenplein met Zelf je fiets leren onderhouden.
Onder het toezicht van ervaren fietsenmakers leer je zelf kleine reparaties uit te voeren; bijvoorbeeld het plakken van een band, het strak zetten van de ketting, remblokken controleren of vervangen, de ketting invetten, de versnellingen onderhouden enz. Voorkomen is namelijk beter dan genezen!

Vervangen wij hiermee de fietsenmaker? Nee, zeker niet, maar het is wel fijn om iets wat je bijna dagelijks gebruikt duurzaam te kunnen onderhouden.

Een fiets heeft veel te verduren met de wisseling van de seizoenen en dit eist zijn tol voor wat betreft de onderdelen. Het regelmatig onderhouden van de fiets resulteert in minder gebreken en langer plezier van dit mooie vervoersmiddel.

De meest voorkomende materialen zijn aanwezig en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen of er worden materialen tegen kostprijs aangeboden. Je kunt ook zelf de benodigde materialen meenemen.

De kosten per sessie zijn 3 euro, inclusief 1 kopje koffie of thee.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nancy Falken, coördinator Samen-Leren-Doen.

Telefoon: 06 – 406 44 805

Aanmelden via info@plein28.nl