Samen Creatief - haal een startpakket op!

We brengen op dit moment noodgedwongen meer tijd door thuis. Dit biedt de kans om lekker creatief bezig te zijn! Eindelijk tijd om die (lang vergeten) hobby weer op te pakken, iets nieuws te leren of samen aan de slag te gaan. Juist in deze tijd is het fijn om samen te werken én om iets voor een ander te kunnen betekenen. Daarom start Ambachtenplein met Samen Creatief.

Samen Creatief staat voor creativiteit, samen zijn en verbondenheid. Er kan gewerkt worden aan mooie blijmakers, denk daarbij aan geluks- en beterschapspotjes, kleine kaartjes met lieve woorden, gedichtjes, Origami vouwkunst, haakwerkjes of stoffen slingers. De creatieve werkjes worden voor een vriendelijk prijsje te koop aangeboden (wanneer dat weer mogelijk is) in het Ambachtenplein en van de opbrengst worden lokale goede doelen en initiatieven gesteund. Daarnaast wordt een deel van het creatieve moois, door buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker, persoonlijk bezorgd bij Hillegommers en Lissers die een hart onder de riem kunnen gebruiken in deze onzekere en voor vele moeilijke tijd.

Iedere dinsdag en donderdag kan je tussen 10.00 en 11.30 uur kosteloos een startpakket ophalen bij Plein28. De pakketten staan in een kar voor de deur, je hoeft dus niet naar binnen. Het startpakket is voor mensen die thuis aan de slag willen en is voorzien van een werkbeschrijving met de benodigde materialen. Uiteraard kan je ook met eigen materialen aan de slag.

Samen Creatief biedt de mogelijkheid om vanuit eigen woonkamer toch onderdeel te zijn van een groter creatief collectief. Samen doen en samen zorgen voor lichtpuntjes en kleine geluksmomentjes. Iedereen die al met een groepje creatief bezig is, of thuis alleen allerlei moois aan het maken is, is ook welkom om mee te doen met Samen Creatief.

Wil je toch liever Samen Creatief zijn met anderen? Dat kan iedere dinsdag van 10.00 -11.30 uur in Ambachtenplein. Er is plaats voor 6 deelnemers, daarnaast zijn er 2 begeleiders aanwezig. Aanmelden kan via info@plein28.nl

Liever op een andere manier een bijdrage leveren? Neem voor meer informatie contact op met buurtwerker Carlijn French.

Mail:             c.french@welzijnskompas.nl

Telefoon:      0252 – 757100

Voor Samen Creatief zijn wij op zoek naar (duurzame) materialen. Heb jij leuke stofjes of bolletjes wol over? Graag! Lege (jam)potjes met deksel zijn ook erg welkom. Inleveren kan op bovengenoemde momenten.