BuurtKracht: beter een goede buur dan een verre vriend!

BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en, waar nodig, een helpende hand bieden. BuurtKracht in de buurt en in je eigen straat.

Het gezegde luidt niet voor niets: Beter een goede buur, dan een verre vriend. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. We gaan van start in Hillegom en Lisse volgt al snel in januari 2022 met dit mooie project.

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in jouw buurt wonen met wie je fijn contact hebt en op wie je een beroep doen. Bijvoorbeeld voor een boodschap, een klusje in huis of in de tuin. Alleen al een praatje maken met je naaste buurtjes doet wonderen. Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Toch vinden veel mensen het spannend om iemand om hulp te vragen. Zelfs tijdens corona, terwijl er zoveel mensen lieten weten mee te willen helpen. Met BuurtKracht hoopt WelzijnsKompas dat hulp vragen minder spannend wordt.

Straat- en buurtverbinders gezocht!
Vind je het belangrijk dat er fijn burencontact is, dat straatgenoten elkaar waar nodig nóg beter weten te vinden en vind je het leuk om voor wat extra vrolijkheid in de straat te zorgen? Doe dan mee met BuurtKracht! Samen is nóg leuker, dus hoe mooi zou het zijn om het met een straatgenoot samen te doen! De eerste 50 straten die meedoen in Hillegom krijgen een Potje BuurtKracht met daarin een bedrag om te gebruiken voor lief & leed attenties in de straat zoals; een bloemetje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een kleinigheidje om iemand in het zonnetje te zetten.

Aanmelden en meer info
Onze buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker vertellen graag meer over BuurtKracht. Tijdens een online informatiebijeenkomst op donderdag 15 april van 19.00 tot 20.00 uur wordt er uitgelegd wat BuurtKracht inhoudt. Voor meer informatie of aanmelden voor de bijeenkomst kun je via info@welzijnskompas.nl of 0252-757 100 je aanmelden. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur.