Week van de Ontmoeting 2021

Kom erbij en doe mee! Van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober is de Week van de Ontmoeting in Hillegom en Lisse.

De activiteiten van WelzijnsKompas op een rijtje:

Het andere gesprek
Iedereen kan het overkomen: het gevoel dat je niet wordt gezien of er niet toe doet. Of je bent met pensioen en je hebt je geen idee wat je overdag kunt doen. Het liefst wil je weer zin krijgen in de dingen van alle dag en soms is het prettig als iemand helpt om te ontdekken wat daarvoor nodig is. Dit kan in gesprek met een adviseur van WelzijnsKompas. Daarbij maken wij vaak gebruik van het ‘spinnenweb’ Positieve Gezondheid waarbij centraal staat wat er wél (nog) mogelijk is en wie of wat daarbij er nodig is qua ondersteuning. Op maandag 4 oktober is er van 10.00 tot 12.00 uur de mogelijk om een een-op-een gesprek aan te gaan met een welzijnsadviseur in Lisse.

Samen Creatief
Samen creatief aan de slag om een windgong te maken voor vrolijkheid en rustgeving. Je maakt er twee; eentje voor jezelf en eentje voor iemand die wel wat extra vrolijkheid kan gebruiken. Schuif gezellig aan bij Samen Creatief in Plein28 op dinsdag 5 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Mocht je nieuwsgierig zijn naar Samen Creatief maar ben je op 5 oktober verhinderd, Samen Creatief vindt elke dinsdagochtend plaats. Wees welkom!

Workshop Talent in beeld
Iedereen heeft talenten en kan deze verder ontwikkelen. Het is alleen vaak lastig om je talenten te herkennen. Juist omdat we denken dat niet bijzonder is en dat we denken dat iedereen het kan. In deze workshop gaan we op ontdekkingsreis. Wat past goed bij wie jij bent en in welke omgeving kom jij tot bloei? De workshop Talent in Beeld vindt plaats op woensdag 6 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in Plein28.

De Groeituin
Elke eerste zaterdag van de maand is er een tuinwerkdag op De Groeituin aan de Oude Beek in Hillegom. De Groeituin is een plek om te groeien & bloeien. Benieuwd naar deze mooie plek? Kom sfeer proeven tijdens de tuinwerkdag op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 13.00 uur. Lekker de handen in de aarde én een dag vol mooie ontmoetingen. Elke dinsdag en vrijdag is er van 13.00 tot 15.00 uur de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen en om mee te doen.

Workshop Mindfulness & zelfcompassie
Het leven kan zoveel leuker zijn … als we minder streng met onszelf omgaan. Hoe kun je elke dag en overal wat meer lucht en licht ervaren? Kom kennismaken of je ervaring opfrissen met een eenvoudige manier om tot rust te komen en meer te ontspannen. Met praktische tips en makkelijke oefeningen houden we met elkaar 2 uurtjes vakantie. De workshop Mindfulness & zelfcompassie vindt plaats op woensdag 6 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Plein28.

Wandelen
Wandel mee met Kevin van Eeuwijk door Hillegom. Tijdens de wandeling vertelt hij van alles over bekende plekken in Hillegom. Je kunt met Kevin mee wandelen op dinsdag 5 en donderdag 7 oktober van 10.00 tot 11.00 uur. Het startpunt is Plein28.

 

Naast WelzijnsKompas worden er ook door andere organisaties uit Hillegom en Lisse mooie ontmoetingsactiviteiten georganiseerd tijdens de Week van de Ontmoeting. Zie voor het gehele aanbod, de tijden en locaties van de activiteiten www.herken-eenzaamheid.nl. Voor alle activiteiten geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is.

Aanmelden voor de activiteiten van WelzijnsKompas kan via info@welzijnskompas.nl of 0252–757100.