Creatief met de natuur bij Plein28

Onlangs is in Plein28 het Natuur Atelier van start gegaan. Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur laat vrijwilligster Marga Maillé de deelnemers zien wat je kunt maken met wat de natuur te bieden heeft. “In de workshops gebruiken we onder andere takken, bessen en bladeren. Allemaal op de grond gevonden, want we doen alles met respect voor de natuur.” Marga woont sinds vier jaar in Hillegom en was al eerder vrijwilliger bij WelzijnsKompas. Nu krijgt ze bij Plein28 de ruimte om haar passie voor de natuur en creatieve talent te delen met anderen in Marga’s Natuur Atelier.

Plein28 is een vertrouwde, creatieve en positieve plek. Om jezelf te ontwikkelen, jouw kennis te delen en mensen te ontmoeten. Marga licht toe hoe dat in een workshop van het Natuur Atelier samenkomt. “Als je het leuk vindt om met de natuur te werken en tegelijkertijd gezellig te kletsen met anderen, is deze workshop echt iets voor jou. We praten ook over wat de natuur voor jou betekent. Bijvoorbeeld de geur van een blad, waar herinnert jou dat aan. Hierdoor ontstaan mooie gesprekken.”

“Ik heb MS en bij Plein28 krijg ik de kans om te kijken of het mij weer lukt om met groepen mensen creatief bezig te zijn. En of ik energie genoeg heb om mijn vertrouwde beroep als activiteitenbegeleider weer in de praktijk te brengen. Het is een fijne plek om te zijn,” vertelt Marga over wat Plein28 bijzonder maakt. “Mensen met verschillende behoeften en ervaringen komen samen om iets creatiefs te maken. Gescheurde bladeren, gebroken takken, ze lijken niet perfect maar zijn het wel. Alles en iedereen krijgt de ruimte en de natuur is daarbij de groene leidraad.”

Marga is vrijwilliger bij WelzijnsKompas, waar Plein28 onderdeel van is. Ze heeft eerder in de werkgroep van De Groeituin een belangrijke rol gespeeld; in de opstartfase en daarna voor onderhoud, rondleidingen en communicatie. “Na een periode geen vrijwilligerswerk te hebben gedaan voor WelzijnsKompas, werd ik benaderd door de medewerkers van Plein28. Of ik mijn liefde voor de natuur en mijn creativiteit wilde delen met anderen. Mijn natuurcreaties spraken gelijk aan en zo kon ik mijn Natuur Atelier op de kaart zetten bij Plein28. Mijn liefde voor de natuur is groot, het geeft mij energie.”

De kosten voor materiaal en koffie of thee zijn €2,- per workshop en je kunt je aanmelden via:

Mail: info@plein28.nl

Telefoon: 0252-757100