OverdeKook

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

OverdeKook

19 september @ 17:00 - 19:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 5:00pm on donderdag, repeating indefinitely

€5,00

In samenwerking met Raamwerk vindt er in Plein28 elke donderdagavond een kookactiviteit plaats onder de naam OverdeKook.

OverdeKook is een activiteit waarbij samen gekookt en gegeten wordt. Alle inwoners van Hillegom (jong, oud, met of zonder een beperking) kunnen op deze avond samen in Plein28 een warme maaltijd nuttigen. Het is de bedoeling dat we samen de avond vormgeven waarbij iedereen actief meedoet naar zijn of haar mogelijkheden en wensen. Dus bijvoorbeeld tafeldekken, opruimen, boodschappen doen.

Raamwerk ondersteunt ongeveer 60 mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Hillegom. Tijdens die ondersteuning richt Raamwerk zich op het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de cliënten, waarbij gewoon leven de basis vormt.

Het concept van OverdeKook is even simpel als ijzersterk. Tien mensen van Raamwerk en tien (buurt) bewoners gaan samen aan de slag om een lekkere (en gezonde) maaltijd te bereiden. Er wordt samen in de keuken gekookt. Voor iedereen een hoofdgerecht én een voor- of nagerecht. Daarna gaan alle deelnemers aan tafel en wordt er een gezellige avond van gemaakt. Is koken niet helemaal jouw ding? Er zijn genoeg andere taken te doen. We beginnen om 17.00 uur. Twee vrijwilligers doen vooraf de boodschappen. Na een korte kennismaking en taakverdeling kan iedereen aan de slag. Circa 18.00 – 18.30 uur gaan we gezamenlijk aan tafel om te eten. Om ongeveer 19.30 uur wordt de avond afgerond.

Meedoen kost €5,- per keer, incl. koffie en thee. Opgeven is verplicht, vol = vol, en kan t/m de dinsdag ervoor, via info@plein28.nl

 

 

 

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
17:00 - 19:30
Kosten:
€5,00

Een goed idee? doe er iets mee!

Heb jij altijd al een idee gehad voor je buurt of voor de inwoners van Hillegom? Maar misschien wel een activiteit waar geen ruimte voor is? Wij willen het weten! Of het nu gaat om een buurtlunch of een ontmoetingsplek in jouw wijk, wij helpen je graag om jouw idee verder uit te werken en vorm te geven.

Lees meer

Agenda

21 oktober 2019

Open inloop

21 oktober 2019

Wandelgroep

21 oktober 2019

JAMBO
Bekijk de gehele agenda