JAMBO

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

JAMBO

17 december 2018 @ 10:00 - 11:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 10:00 on maandag, repeating until 31 May 2019

Elke maandagochtend van 10:00-11:30 vindt er een bijzondere activiteit plaats in Plein28: JAMBO.

JAMBO staat voor Jongeren-Activiteiten-Met-Beperking-Of-zonder. Met ‘jongeren’ wordt er niet op een bepaalde leeftijd gedoeld, maar gaat het om ‘jong van geest’!

Bettina van Klaveren (55 jaar) is dit burgerinitiatief gestart, met groot succes. Bettina kwam door haar MS thuis te zitten, maar wil graag sociaal en actief blijven. “Het viel mij op dat er in Hillegom nog niet veel georganiseerd werd voor mensen die relatief jong zijn en thuis zitten, terwijl ik merk dat ik niet de enige ben die behoefte heeft aan gezellig samenkomen en deelnemen aan activiteiten”, aldus Bettina. Vanuit dit idee is i.s.m. WelzijnsKompas JAMBO ontstaan.

Inmiddels zijn er al aardig wat enthousiastelingen aangesloten bij JAMBO. “Het is een gemêleerde groep van jongeren tot ouderen, met en zonder beperking. Dit is ook precies de doelgroep die we willen bereiken, want JAMBO wil niemand buitensluiten”, aldus Bettina. JAMBO is daarom een toepasselijke naam, omdat het ‘Hallo/Welkom’ betekent in het Swahili. Iedereen die houdt van gezelligheid, een ‘bakkie doen met elkaar’ en afwisselende activiteiten is welkom! De ene keer staat er een creatieve workshops op het programma, een andere keer een interessante presentatie, maar gewoon een spelletje spelen met een lekkere kop koffie of thee kan ook al heel gezellig zijn.

Aanmelden van tevoren is niet nodig, er wordt een vergoeding van €2,- gevraagd.

 

Gegevens

Datum:
17 december 2018
Tijd:
10:00 - 11:30