Mannengroep "Mannen!!"

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mannengroep “Mannen!!”

2 november 2018 @ 14:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 2:00pm on vrijdag, happening 25 times

Evenement Navigatie

Mannen opgelet!

Wekelijks kunnen jullie op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur samenkomen in Plein28. Iedere week wordt er een activiteit georganiseerd, met en voor alle mannen uit de regio Hillegom. Samen- leren- doen staat centraal in Plein28 en daar sluit het programma goed bij aan. Zo gaan we bijvoorbeeld twee keer per maand samen koken en aan tafel (let op van 16.00-18.00 uur), doen we eens per maand spelletjes (zoals biljarten, schaken of sjoelen), zijn we actief en maken we af en toe een uitstapje. Bijvoorbeeld op pad om de regio beter te leren kennen.

Dit idee is ontstaan vanuit de behoefte en initiatief van Walter Voerman, een inwoner die graag anderen ontmoet en samen “leuke” dingen doet.
Walter: ”Mannen zoals ik, dat zijn mannen tussen de veertig en tachtig jaar die nog redelijk gezond zijn, maar om wat voor reden dan ook hun sociale netwerk geheel of gedeeltelijk zijn kwijtgeraakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verlies van werk door gezondheidsproblemen of boventalligheid, verlies van je partner door echtscheiding of onverhoopt overlijden. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe snel je in een situatie van ongewenste eenzaamheid terecht kunt komen. Een hartkwaal zorgde er bij mij voor dat ik mijn werk als taxichauffeur niet langer mocht doen. En daardoor raakte ik veel contacten met collega’s en cliënten kwijt. Op den duur raak je geïsoleerd en – in mijn geval – word je wat angstig om nieuwe contacten te leggen, zeker indien je ook financieel het nodige hebt moeten inleveren. Overigens, als je niet alleenstaand of niet eenzaam bent, maar gewoon vrije tijd over hebt voor leuke activiteiten, dan ben je even goed welkom bij de mannengroep. Dit geldt zeker ook voor statushouders, als extra ondersteuning bij hun taalontwikkeling. Het programma staat in grote lijnen vast, maar er is zeker ook ruimte voor inbreng en ideeën vanuit de groep”.

Kosten: €1,- per keer incl. koffie/thee en €3,- voor het koken en de maaltijd.

Voor meer informatie kun je contact openen met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nl of 06-453 415 69.

Gegevens

Datum:
2 november 2018
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Plein28