Het leukste ontmoetingscentrum van de Bollenstreek

Het leukste ontmoetingscentrum van de Bollenstreek

De Groeituin

De eerste tuinwerkdag van maart is op zaterdag 16 maart, gelijk met NL-Doet.

De Groeituin is een ontmoetingsplek in Hillegom aan de Oude Beek, een van de mooiste plekken van Hillegom. Een tuin voor mensen die het fijn vinden om in de aarde te wroeten, een spade in de grond te steken, een frisse neus te halen of gewoon lekker buiten willen zijn. Waar je anderen kunt ontmoeten om met elkaar voor zo’n tuin te zorgen. Een plek om te groeien en bloeien.

De Belevingstuin
De Belevingstuin prikkelt de zintuigen en is een ontmoetingsplek voor mensen. Maar ook een plek waar vlinders en bijen hun voedsel kunnen vinden. Heel belangrijk want met name de bijen zorgen weer voor de nodige kruisbestuiving van gewassen die geteeld worden in de moestuinen.

De Moestuin
Dat brengt ons op de tweede tuin van het project: een Moestuin verscholen achter de heg. Dat is waar vrijwilligers op biologische wijze groenten en fruit kweken. Een tuin voor mensen die het leuk vinden om in de aarde te wroeten en anderen te ontmoeten. Een moestuin onderhouden is veel werk, maar door de goede samenwerking, ook erg leuk. je kunt er alleen aan de slag én met anderen samen. Door het delen van kennis kan iedereen (met of zonder ervaring) meedoen.

Tuinwerkdagen
Elke 1e zaterdag van de maand is er een tuinwerkdag (van maart t/m november). Tussen 10.00 en 13.00 uur ben je welkom om mee te komen helpen. Even een kijkje nemen, mag natuurlijk ook. Je vindt ons tussen de volkstuinen aan de Oude Beek. Volg vanaf de Van den Endelaan het smalle (fiets)pad richting de 3e Loosterweg. Je komt dan eerst de Belevingstuin tegen.

Wil je liever op een andere dag kennis komen maken? Mail naar info@welzijnskompas.nl om een afspraak te maken.

Foto’s: Katja Klaus

 

 

Begeleider: Vrijwilligers van de Groeituin

Onze andere activiteiten

Hoe kun jij energie besparen?

Duurzame Woonkamer

Maak je eigen art journal

Art Journaling

Repareer samen met de vrijwilligers jouw spullen

Repair Café

Smullen!

Taart van Paspartoe

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors