Algemene informatie

Ambachtenplein is de ‘ambachtenwerkplaats’ van Plein28. Het motto van Plein28 is ‘samen – leren – doen’. In Ambachtenplein ligt de focus voornamelijk op het stukje ‘doen’. We richten ons op diensten en activiteiten op gebied van zelfredzaamheid en duurzaamheid.

Het motto van Ambachtenplein is:

repareerrecycleredzaam

Ambachtenplein is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, net als in Plein28. In Ambachtenplein kun je iets te leren op gebied van techniek, duurzaamheid en zelfredzaamheid. Het plein biedt genoeg ruimte voor activiteiten als bijvoorbeeld:

  • Workshops behangen, kleding en/of fietsbanden repareren.
  • Leenbibliotheek voor gereedschap.
  • Spreekuur duurzaamheid/energie.

Ambachtenplein zal van toegevoegde waarde zijn voor iedereen die iets wil leren op gebied van techniek en duurzaamheid en zijn zelfredzaamheid wil vergroten. Voor iedereen die op een duurzame manier met goederen en onze planeet wil omgaan. Wij staan open voor input van andere organisaties en (bovenal) inwoners en hopen dat jullie met ons willen meedenken en meehelpen! Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in Ambachtenplein, bijvoorbeeld bij het opzetten van een activiteit, maar ook bij het klussen en meedenken.

Wanneer Ambachtenplein officieel geopend kan worden is nog niet duidelijk, maar wij houden jullie op de hoogte!

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd om mee te denken of mee te helpen? Neem dan contact op met ons via info@plein28.nl of info@welzijnskompas.nl