Over ons

Plein28 is de plek waar je jezelf kunt zijn, samen met anderen
In Plein28 gaat het om meedoen, om elkaar ontmoeten en om jezelf verder te ontwikkelen. Jouw ideeën staan centraal en zijn altijd bespreekbaar. Wij willen van Plein28 graag een ware broedplaats maken. Mogelijkheden staan centraal, niet je belemmeringen. Eigen belang en collectief gaat samen.

Plein28 dient een plek te zijn waar je met nieuwe gedachten kan experimenteren en je nieuwe wegen kunt vinden voor een samenleving waar iedereen welkom is en mee mag doen (de inclusieve samenwerking).

Bij Plein28 kun je binnen lopen voor een bakkie, een krant of leuk boek lezen, elkaar treffen, vrijwilligerswerk doen, vragen naar de verhuurmogelijkheden, wat lekkers eten, ontspannen en ideeën bespreekbaar maken.

Bewoners en organisaties gevestigd in Hillegom kunnen ruimten gebruiken voor eigen activiteiten en voor activiteiten voor een bepaalde doelgroep.

Plein28 bestaat als het ware uit 3 gedeelten die samen een mooi geheel vormen, maar ook ‘los van elkaar’ gebruikt worden. Er worden op dit moment workshops, cursussen, trainingen en lezingen gegeven, groepen zoals het Alzheimercafé en Seniorweb maken gebruik van Plein28, het mantelzorgcompliment wordt er uitgereikt en er vinden inspiratiecafés plaats. Maar in de ruimten wordt ook vergaderd.

We zijn heel benieuwd naar jou als bewoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een organisatie en gaan graag in gesprek met je over mogelijkheden om elkaar te helpen en te versterken. Neem eens contact met ons op of loop even binnen!

Maar ook als je geen leervraag hebt, ben je van harte welkom om mee te doen met een van onze vele activiteiten.
Klik voor ons activiteitenaanbod op onderstaande button.

Bekijk ons activiteiten aanbod

 

Ambachtenplein
Het motto van Ambachtenplein is: repareerrecycleredzaam

Ambachtenplein is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, net als in Plein28. In Ambachtenplein kun je iets te leren op gebied van techniek, duurzaamheid en zelfredzaamheid. Het plein biedt genoeg ruimte voor activiteiten als bijvoorbeeld:

  • Kleding en/of fietsen repareren.
  • Leenbibliotheek voor gereedschap.
  • Samen Creatief.

Ambachtenplein zal van toegevoegde waarde zijn voor iedereen die iets wil leren op gebied van techniek en duurzaamheid en zijn zelfredzaamheid wil vergroten. Voor iedereen die op een duurzame manier met goederen en onze planeet wil omgaan. Wij staan open voor input van andere organisaties en (bovenal) inwoners en hopen dat jullie met ons willen meedenken en meehelpen! Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in Ambachtenplein, bijvoorbeeld bij het opzetten van een activiteit, maar ook bij het klussen en meedenken.

Wanneer Ambachtenplein officieel geopend kan worden is nog niet duidelijk, maar wij houden jullie op de hoogte!

Heb je vragen? Wil je graag meedenken of meehelpen? Neem dan contact op met ons via info@plein28.nl of info@welzijnskompas.nl

 

Contact

Leer & Ontmoetingscentrum Plein28
Henri Dunantplein 28
2181 EM Hillegom
0252–521610
info@plein28.nl

Lees hier meer over onze visie
Huisregels
Omgangsregels

Wie zijn wij?

Caroline van der Vegt

Activiteitenbegeleider

Tel: 06-406 448 05