Het leukste ontmoetingscentrum van de Bollenstreek

Het leukste ontmoetingscentrum van de Bollenstreek

Veranderen door te doen
Samen-Leren-Doen is een route van Welzijnskompas die jou de kans biedt om te leren door te doen. Door mee te doen aan een activiteit of zelf een activiteit te organiseren bij Plein28 en door vrijwilligerswerk te doen. Dit kan alleen of samen met andere deelnemers. Je werkt aan je eigen doelen. Medewerkers en vrijwilligers van Welzijnskompas én Plein28 ondersteunen je hierbij.
Wil jij aan de slag met jezelf, iets leren en meedoen? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Welzijnskompas, dan bespreken we graag de mogelijkheden voor jou.

Doen wat past bij jouw talent
Er is aandacht voor verschillende onderwerpen zoals creativiteit, bewegen, het leren van de Nederlandse taal, (positieve) gezondheid en computervaardigheden. We beginnen natuurlijk met jouw vragen, wensen en talenten.
In het eerste gesprek maken we kennis met jou. Stel je vragen, spreek je zorgen uit en vertel over jouw wensen aan de coach van Welzijnskompas. Wat je precies gaat doen en wat je wil leren, bespreken jullie samen. Tijdens jouw route kun je ondersteund worden door de coach.

Van start
Je volgt twee trainingen: werken als vrijwilliger en Ontdek je Talent óf Mijn Positieve gezondheid. Daarna kun je bij Plein28 meedoen aan activiteiten en ga je aan de slag op één van de leer- en werkplekken van Welzijnskompas. Bijvoorbeeld achter de receptie, als gastheer of gastvrouw of je organiseert zelf een activiteit. Bij dit lerend vrijwilligerswerk doe je ervaring op, leer je van andere vrijwilligers en kom je erachter wat jij echt leuk vindt.

Succes vieren
Na zes maanden ontvang je een certificaat en vieren we met jou het behalen van de eindstreep van de route Samen-Leren-Doen. Daarna ga je aan de slag als vrijwilliger bij Welzijnskompas of ga je verder op de door jouw gekozen route.

Meld je aan als vrijwilliger

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content